Subsidie voor warmtepomp en zonneboiler 2020

De ISDE subsidie voor nieuwbouwwoningen tbv warmtepompen en zonneboilers gaat helaas vervallen. Wel is er een overgangsperiode ingesteld waardoor lopende projecten alsnog deze subsidie kunnen ontvangen. De warmtepomp moet dan wel voor 1 januari 2020 zijn gekocht voor een woning waarvan de omgevingsvergunning na 30 juni 2018 is aangevraagd. Eenmaal aangeschaft dan moet de warmtepomp voor 1 juli 2020 zijn geinstalleerd en kunt u vervolgens binnen 6 maanden na installatie de subsidie aanvragen. Vanwege COVID-19 is het voor particulieren namelijk niet altijd mogelijk om een installatiebedrijf in te huren dat voor 1 juli 2020 de installatie zou kunnen installeren. Om deze reden moet de installatie in geval van deze overgangsbepaling voor 1 januari 2021 geïnstalleerd zijn. Dit was eerst 1 juli 2020.

 Klik op deze link voor meer informatie over deze overgangsregeling 

 De Duurzame energie subsidie (ISDE) is bedoeld om het toepassen van duurzame installaties te stimuleren. Indien u deze installaties aanschaft kunt u een flinke subsidie krijgen voor uw investering. Deze subsidie is geldig voor oa. warmtepompen, zonneboilers en pelletkachels. De toestellen moeten wel vermeld staan in een apparatenlijst die op de website van RVO is te vinden.

Voorwaarden ISDE particulieren

Om in aanmerking te komen voor ISDE moet u aan bepaalde voorwaarden voldoen:

  • u heeft een geldig Burgerservicenummer (BSN)
  • u heeft het apparaat na 1 januari 2016 aangeschaft. Met de aanschafdatum bedoelen wij de datum waarop de koopoverkeenkomst is gesloten en niet de datum van betaling.
  • u heeft binnen 6 maanden na installatie van het apparaat een subsidieaanvraag ingediend
  • u heeft de investering al gedaan voordat u een subsidieaanvraag doet. Dat betekent dat het apparaat bij aanvraag van de subsidie al is betaald en geïnstalleerd.
  • het apparaat is nieuw aangeschaft; u heeft een bewijs van aanschaf en u heeft een betaalbewijs; het is uw eigendom
  • het apparaat is in Nederland geïnstalleerd
  • een apparaat voor een nieuwbouwwoning komt niet in aanmerking als deze nodig is om aan de wettelijke EPC-eis te voldoen; zie ook de veelgestelde vraag ISDE en de Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC) berekening?
  • uw subsidieaanvraag valt onder de voorwaarden die gelden op het moment dat u uw subsidieaanvraag indient
  • u mag het apparaat niet verwijderen binnen een jaar na de datum van de beslissing
  • per 1 januari 2018 moet de aanvrager een bewijs aanleveren dat de apparaten geïnstalleerd zijn door een deskundige installateur, bijvoorbeeld een factuur van een installateur of aannemer

Voor een actueel overzicht van de voorwaarden kijk op de website van RVO (link)

Reactie schrijven

Commentaren: 0