Diensten
Riolering gemeente

Vuilwaterriolering

Het afvalwater van uw wastafel, toilet, douche, gootsteen of putje wordt zorgvuldig geleid door een ingenieus rioleringssysteem naar het hart van de gemeente: het gemeenteriool. Van daaruit reist het verder naar de rioolwaterzuivering, waar het wordt gezuiverd en gerecycled. De gemeente draagt de verantwoordelijkheid voor de aansluiting van uw woning, bedrijf of gebouw vanaf de grens van uw perceel.

Riolering 003

Wij zorgen voor de professionele installatie van uw vuilwaterrioleringssysteem in zowel woningen als bedrijfspanden. Met onze expertise en toewijding garanderen wij een efficiënte en betrouwbare oplossing voor het afvoeren van vuil water.

Onze vakkundige installateurs zorgen ervoor dat uw rioleringssysteem perfect wordt geïnstalleerd, met oog voor detail en kwaliteit. Of het nu gaat om een nieuw project of een renovatie, wij staan voor u klaar om uw rioleringsbehoeften te vervullen. 

Rioolaansluitingen
Er bestaan twee soorten gemeente-rioolaansluitingen: gecombineerde stelsels en gescheiden stelsels. Gecombineerde stelsels worden steeds minder vaak gebruikt in nieuwbouwprojecten, om de belasting op de rioolwaterzuivering te verminderen. In het geval van een gescheiden stelsel heeft u een aparte aansluiting nodig voor vuilwater en een aparte aansluiting voor regenwater.
Bovendien wordt het steeds vaker vereist dat u het regenwater op uw eigen terrein infiltreert. U kunt bij uw gemeente informatie opvragen over het meest geschikte systeem voor uw situatie.

Als uw woning al is aangesloten op het rioleringssysteem, moet uw rioolaansluiting voldoen aan de normen van het bouwbesluit en het uitvoeringsbeleid van de gemeente. Bij de binnenriolering wordt elke aansluiting voorzien van een stankafsluiter om onaangename geuren te voorkomen. Zo heeft bijvoorbeeld een wastafel een sifon en in een toilet is de stankafsluiter verwerkt in het keramiek. De leidingen worden zo geplaatst dat het afvalwater continu weg kan stromen en niet stil blijft staan. 

Het instromen van afvalwater kan druk veroorzaken in het rioleringssysteem. Om deze druk te neutraliseren en bijvoorbeeld borrelen in putjes te voorkomen, wordt het systeem belucht. Dit gebeurt door een open verbinding met de buitenlucht te creëren via een dakdoorvoer of beluchtingspan. Op plaatsen die lager liggen dan het rioolniveau, zoals kelders, of waar de hoofdafvoer ver weg is, kan een rioleringsafvoer worden geïnstalleerd met behulp van afvoerpompen en fecaliënvernietigers.

In buitengebieden wordt dit een drukriolering genoemd. Door het gebruik van dunne leidingen is de installatie eenvoudig en kostenefficiënt. Voor professionele fecaliënpompen worden vaak systemen van KSB toegepast. 

Door onze jarenlange ervaring en geavanceerde technieken kunnen wij u verzekeren van een hoogwaardige en duurzame oplossing voor een vakkundige en probleemloze installatie van uw vuilwaterrioleringssysteem.

Riolering IMG 4783

TIP!!!

Het regelmatig controleren en schoonmaken van leidingen is cruciaal om verstoppingen te vermijden.
Logo Bisschop 2021 dia FC

Met passie voor het installatievak realiseren we vakbekwame installaties voor woning-, agrarisch en utiliteitsbouw

Met warmte geïnstalleerd

Contactgegevens
Mr. J.B. Kanlaan  48a
7715 PN Punthorst
0529 - 48 13 63
contact@bisschop-installatie.nl