Een vloerverwarming-systeem wordt in de afwerkvloer gelegd en is hierdoor onzichtbaar. Dit is een voordeel ten opzichte van andere verwarmingssystemen waarbij meestal diverse componenten in zicht komen. Tevens is de ruimtetemperatuur zeer behaaglijk omdat de warmte van onderen uw voeten verwarmt en hierdoor uw gevoels- temperatuur aangenaam is.
Een uitdaging van vloerverwarming is dat het wat traag opwarmt, waardoor je de temperatuur nauwlettend moet reguleren. Maar in combinatie met een energiezuinig en goed afgestelde CV-installatie kan dit juist kostenbesparend zijn.
In de wereld van duurzaamheid en energiezuinigheid zien we vloerverwarming steeds vaker in combinatie met warmtepompen. Door het vloerverwarmingssysteem ook geschikt te maken voor passieve koeling, ervaar je een comfortabel klimaat in huis.
In kleinere ruimtes waar de vloeroppervlakte beperkt is, zoals badkamers, kan wandverwarming een oplossing bieden. Let op, bij het koelen van de vloer moet je wel rekening houden met condensvorming. Daarom wordt een kunststof verdeler gebruikt om dit te voorkomen.
Het verhogen van de reactiesnelheid van de vloer kan worden bevorderd door isolatie toe te passen onder de vloerverwarming. Deze aanpassing kan echter leiden tot een afname in de warmteaccumulatie van de vloer.
Vloerisolatie is beschikbaar in diverse diktes en uitvoeringen, waardoor er keuzemogelijkheden zijn.
Daarnaast is het zelfs mogelijk om vloerverwarming toe te passen in een droogbouwsysteem, vooral handig in situaties waar een cement-afwerkvloer niet wenselijk is.
Vloerverwarming in bestaande bouw
Voor het installeren van vloerverwarming in een bestaande woning kan het systeem worden ingefreesd in de bestaande cement-afwerkvloer.
Met behulp van speciaal ontworpen machines worden stofvrije sleuven gecreëerd in de cementdekvloer met diamantzaagbladen. Het is echter lastig of zelfs onmogelijk om door betonnen en betegelde vloeren te frezen.
De reactiesnelheid van de vloerverwarming kan worden bevorderd door isolatie toe te passen
Voor een optimaal klimaatbeheer in uw huis is een geavanceerd systeem van vloerverwarming met naregeling essentieel. Met deze innovatieve technologie kunt u nauwkeurig de temperatuur in elke ruimte regelen.
Een ruimtethermostaat, gekoppeld aan een basisunit, vormt de kern van dit systeem. De basisunit activeert zonemotoren die de vloerverwarmingsgroepen aansturen, zodat elke ruimte individueel verwarmd kan worden. Wanneer één of meerdere thermostaten warmte nodig hebben, schakelt de basisunit de cv-ketel of circulatiepomp in.
Deze geavanceerde systemen zijn specifiek ontworpen voor vloerverwarming en kunnen zelfs koeling bieden tijdens warme periodes. Om te voorkomen dat de circulatiepomp vastloopt wanneer de vloerverwarming niet in gebruik is, beschikt de naregeling vaak over een pompregeling.
Meer weten over vloerverwarming?
Neem vrijblijvend contact met ons op.
Met passie voor het installatievak realiseren we vakbekwame installaties voor woning-, agrarisch en utiliteitsbouw
Met warmte geïnstalleerd
Contactgegevens
Mr. J.B. Kanlaan 48a
7715 PN Punthorst
0529 - 48 13 63
contact@bisschop-installatie.nl