Diensten
E9e4fee9 e23e 48be bfa7 c1bde4b43649

Zonnepanelen

Zonnepanelen (PV-panelen) zijn tegenwoordig overal te koop, maar de kwaliteit en service variëren sterk. Bij Bisschop-techniek leveren we uitsluitend A-merken en zorgen we voor hoogwaardige omvormers, montagesystemen en bekabeling. 

Zonnepanelen zijn een duurzame en milieuvriendelijke manier om energie op te wekken voor eindgebruikers. Steeds meer mensen kiezen voor zonnepanelen vanwege de vele voordelen die ze bieden. Niet alleen helpen zonnepanelen bij het verminderen van de CO2-uitstoot en het beschermen van het milieu, maar ze zorgen ook voor lagere energierekeningen op de lange termijn.

Door te investeren in zonnepanelen kunnen eindgebruikers hun energieonafhankelijkheid vergroten en profiteren van een duurzame en betrouwbare energiebron. Met zonnepanelen kunnen huishoudens en bedrijven een positieve impact hebben en tegelijkertijd besparen op hun energiekosten.

De elektrotechnische werkzaamheden die hierbij horen, vereisen expertise en ervaring. Wij zijn een erkend installateur en aangesloten bij zowel Uneto-VNI als de Stichting Erkend Installatiebedrijf. Bovendien beschikken we over het KOMO-install certificaat, wat garant staat voor kwaliteit en veiligheid.

Onze werkwijze
Elke installatie is maatwerk. Om een optimaal resultaat te behalen, kijken wij naar verschillende factoren zoals de dakhelling, oriëntatie van het gebouw en de positie van de omvormer. Dit alles is van invloed op het rendement van uw zonnepanelen. Wij zorgen ervoor dat het systeem perfect aansluit op uw situatie, zodat u maximaal profiteert van uw investering in duurzame energie.

Waarom kiezen voor zonnestroom?
De vraag naar zonnestroom blijft toenemen, en niet zonder reden. Het is een duurzame en financieel aantrekkelijke energiebron. 

Zonne energie bisschop installatie

De werking van zonnecellen en PV-installaties
Zonnecellen zijn gemaakt van halfgeleidermaterialen, waarbij silicium het meest gebruikte materiaal is. Silicium zorgt ervoor dat zonnecellen elektriciteit opwekken zodra ze worden blootgesteld aan licht. Dit materiaal is de basis voor verschillende typen zonnepanelen, zoals monokristallijn en polykristallijn cellen, die elk hun eigen voor- en nadelen hebben.

Wat is een PV-installatie?
Een PV-installatie (fotovoltaïsche installatie) bestaat uit meerdere componenten. In de kern omvat het zonnepanelen, een montagesysteem, bekabeling, een omvormer en een aansluiting op het elektriciteitsnet. De omvormer is het hart van de installatie, omdat deze de door de zonnepanelen opgewekte gelijkstroom omzet in wisselstroom die gebruikt kan worden in huishoudens. Vanwege deze cruciale rol is het belangrijk om te kiezen voor een omvormer van hoge kwaliteit. Wij maken gebruik van gespecialiseerde software om de juiste omvormer te selecteren, zodat u het maximale rendement uit uw PV-installatie haalt.

Invloedrijke factoren voor de prestaties
Temperatuur: Hoewel zonnepanelen zonlicht nodig hebben, presteren ze beter bij lage temperaturen. Wanneer de temperatuur stijgt, neemt de efficiëntie af. Op een hete zomerdag kan het verlies oplopen tot 10%. Daarom is goede ventilatie van de panelen belangrijk om overtollige warmte af te voeren. In Nederland wordt over een jaar gemiddeld een verlies van 8% door hitteberekend.

Schaduwval: Schaduw heeft een aanzienlijke impact op de opbrengst van een PV-systeem. Vooral in de zomer, wanneer de zon op haar sterkst is, kan schaduw de prestaties verminderen. Bij installaties op platte daken moet ervoor worden gezorgd dat de panelen elkaar niet in de schaduw zetten.

Daglicht: PV-panelen werken zowel met direct als indirect (diffuus) licht. Direct zonlicht levert echter meer energie op dan diffuus licht. De plaatsing en oriëntatie van de panelen spelen een belangrijke rol in het optimaliseren van de hoeveelheid zonlicht die ze ontvangen.

Oriëntatie en hoek: In Nederland wordt de hoogste opbrengst behaald wanneer zonnepanelen op het zuiden zijn gericht onder een hoek van 36 graden.

Reflectie: Gemiddeld gaat 3% van de zonne-energie verloren door reflectie, maar moderne panelen met een speciale anti-reflectie coating minimaliseren dit verlies.

DSC00080

Soorten PV-panelen
Polykristallijne zonnepanelen worden op een andere manier vervaardigd dan monokristallijne panelen, wat resulteert in een onregelmatig uiterlijk. Hoewel hun rendement iets lager ligt dan dat van monokristallijne panelen, presteren ze beter bij diffuus licht, zoals op bewolkte dagen. Deze panelen zijn te herkennen aan hun blauwe kleur.

Monokristallijne zonnepanelen daarentegen worden uit één stuk silicium gezaagd, wat resulteert in een gelijkmatige structuur en kleur. Deze panelen staan bekend om hun hogere kwaliteit en rendement.

Voor een esthetischere uitstraling zijn er ook Fullblack monokristallijne panelen beschikbaar, maar deze houden meer warmte vast en hebben daardoor iets minder rendement. De keuze tussen de verschillende panelen hangt af van individuele voorkeuren en budgettaire overwegingen.

Poly kristallijn zonnepaneel

Polykristallijne zonnepanelen

Monokristallijne zonnepanelen

Monokristallijne zonnepanelen

Fullblack zonnepaneel

Fullblack zonnepanelen

TIP!!!

Zonne-energie is de energie die wordt opgewekt door zonlicht en kan worden omgezet in elektriciteit.
1 maart 2024   Bisschop Installatie   JHF 33

Meer weten over zonne-energie?
Neem vrijblijvend contact met ons op.

Logo Bisschop 2021 dia FC

Met passie voor het installatievak realiseren we vakbekwame installaties voor woning-, agrarisch en utiliteitsbouw

Met warmte geïnstalleerd

Contactgegevens
Mr. J.B. Kanlaan  48a
7715 PN Punthorst
0529 - 48 13 63
contact@bisschop-installatie.nl